Documentary Mondays on-line part 04

17/04/2021


σε Συνεργασία με τα Τσέχικα Κέντρα Πολιτισμού

 

Η τέταρτη ταινία από τις συνολικά πέντε της σειράς Documentary Mondays είναι το Mallory της Helena Třeštíková.

 

Mallory

H ταινία παρακολουθεί την ζωή πρωταγωνίστρια Mallory για 13 ολόκληρα χρόνια. Η Mallory είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην κανονική της ζωή μετά από δύσκολες αντιξοότητες που τις επιφύλαξε η μοίρα. Η ζωή της δεν ήταν ένας περίπατος στο λιβάδι, αλλά μετά τη γέννηση του γιου της, κατάφερε να απελευθερωθεί από την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και να βγεί από την κατάσταση, όπου ζούσε στοδρόμο με το παιδί της σαν άστεγη. Σήμερα, η Mallory σπουδάζει Κοινωνικές Δραστηριότητες σε ένα σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης και τελικά βρήκε απασχόληση βοηθώντας εκείνους των οποίων τη ζωή γνωρίζει τόσο καλά– τα άτομα στο περιθώριο της κοινωνίας. Mallory είναι μια ταινία για την ελπίδα ότι ακόμη και οι φαινομενικά απελπισμένες ζωές δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τον αγώνα τους στα μισά της διαδρομής.

Czech Republic, 2015, 97'

Τόπος Διεξαγωγής:  Online

Δείτε το Trailer της ταινίας εδώ

 

Δευτέρα 19 Απριλίου

Δείτε την ταινία εδώ

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας Dafilm μετάαπό μια απλή και γρήγορη εγγραφή. 

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για τις επόμενες 24 ώρες.

Η ταινία έχει  ελληνικούς υπότιτλους

Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύει μία ηχογραφημένη συζήτηση με την σκηνοθέτιδα. Τα Q&A προετοιμάζονται ειδικά από τα Τσεχικά Κέντρα με παρουσιάστρια την Ivana Formanová από το ΙνστιτούτοΝτοκιμαντέρ της Τσεχίας και θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε την κάθε μία σκηνοθέτιδα καλύτερα (τα Q&A θα διεξάγονται στα αγγλικά).


HelenaTřeštíková

H σκηνοθέτιδα Helena Třeštíková ειδικεύεται σε ταινίες των οποίων τα γυρίσματα διαρκούν χρόνια. Σπούδασε στο Τμήμα Ντοκιμαντέρ της σχολής κινηματοργάφου FAMU της Πράγας, όπου σήμερα διδάσκει. Έγινε γνωστή με την σειρά Marriage Stories (1987). Ακολούθησαν οι πολύ επιτυχημένες ταινίες Marcela, Sweet Century, Womenat the Turn of the Century ή ταινία Katka (2009), όπου ακολουθεί για 14 χρόνια τη ζωή μίας νεαρής εξαρτημένης γυναίκας. Συνολικά γύρισε πάνω από 60 ταινίες.Το 2007, επιτέλεσε για ένα διάστημα Υπουργός Πολιτισμού της ΤσεχικήςΔημοκρατίας.

Image titleImage titleImage title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter